Wedstrijd om grote Lelie Taalprijs

Met veel passie en strijdlust gingen leerlingen, ouders en leerkrachten afgelopen vrijdag de strijd aan op basisschool De Lelie. Inzet was de grote Lelie Taalprijs. In drie categorieën werd er naast roem en eer gestreden om de prijs van beste taalkenner van De Lelie.

Na de voorrondes eerder in de week, was het afgelopen donderdag het grote finalemoment. Het doel van deze middag: op een leuke manier aandacht vragen voor taal en spelling.

De hoofdprijs werd gewonnen door juf Ossevoort en in de groepen vijf tot en met acht gingen de prijzen naar respectievelijk Nafthali Bouman, Naomi Oudenaarden, Noa Hogendoorn en Thirze Bik uiteraard was er ook in winnaar in de categorie ouders; deze prijs ging naar: ‘vader’ Notenboom.

De leerlingen van de groepen vijf tot en met acht streden in de voorrondes om een plaats in de finale. ‘Het dictee was mooi afgestemd op het niveau van de leerlingen; je zag bij een heel aantal de strijdlust in de ogen’ volgens meester Van Middelkoop, één van de organisatoren van de eerste editie van de Lelie Taalstrijd. ‘Het is mooi om op deze manier taal en spelling onder de aandacht te brengen. Je ziet leerlingen soms boven zichzelf uitstijgen.

Goed om te zien dat er op zo’n positieve manier wat extra aandacht is gegeven aan taal en spelling!’ aldus juf Ten Hove; taal-coördinator op De Lelie.

0 Shares
Sluit Menu