Open water zwemmen Reeuwijk mikt op 100 deelnemers

Willem van Noort heeft vorig jaar samen met enkele vrijwilligers van zwembad De Fuut en Roei- en Zeilvereniging Gouda voor de eerste keer een prestatietocht open water zwemmen georganiseerd in de plas ‘s Gravenbroek. Er waren toen 24 deelnemers. Dit jaar wordt er op 6 september weer een prestatietocht georganiseerd en hoopt Willem op 100 deelnemers.

Willem van Noort, Thea van Leeuwen, Lizette Zwijnenburg en Ilonka Kamp
trainen voor de prestatietocht openwater zwemmen

Zodra de wastemperatuur rond de 16 graden is, begint een groepje vrijwilligers van openluchtzwembad De Fuut weer te trainen in open water. Behalve aan de prestatietocht van 2 km, doen ze ook mee aan de wedstrijd open water zwemmen in De Oude Rijn, die in juni door BZ&PC wordt georganiseerd.

Ilonka Kamp, Monika Heinsbroek, Willem van Noort en Berend Kees van Loo

Monika Heinsbroek geeft lessen borstcrawl in De Fuut. Ze is professioneel opgeleid instructrice maar in De Fuut werkt ze als vrijwilliger. Borstcrawl is volgens Monika de beste zwemtechniek om de prestatietocht mee te zwemmen. Met de schoolslag is het bijna niet te doen volgens haar, omdat je dan last van je nek kunt krijgen.

Het radio-interview met Willem, Monika en Ilonka is op zondag 1 maart om 18.00 uur te horen in het radioprogramma Carrousel op Radio Bodegraven. Het interview wordt ook uitgezonden op maandag 2 maart om 21.00 uur en woensdag 4 maart om 19.00 uur. Radio Bodegraven is via de ether te ontvangen op 107.8 FM, kijk voor de overige ontvangstmogelijkheden op de website bij Radio.

0 Shares
Sluit Menu